MMM-Blogi

lauantai, 18 maaliskuu 2017 16:07

Blogiartikkelin lisääminen julkisesta näkymästä

Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Blogiartikkeleiden lisäys ja muokkaus suoraan selaimella käy helposti Blogiartikkeleiden lisäys ja muokkaus suoraan selaimella käy helposti Anu

Uusien artikkeleiden luominen ja muokkaus käy Joomla! -sisällönhallintajärjestelmällä helposti myös www-sivujen julkisesta näkymästä. Näytämme tässä vaiheittain, miten artikkelin lisäys onnistuu meidän K2-laajennuksella toteutettuun blogiimme. Kaikkit sivuilla vierailijat eivät luonnollisestikaan voi lisätää tai muokata artikkeleita, vaan käyttöoikeuksista päättää sivuston ylläpitäjä.  

Käyttöoikeudet, käyttäjätunnus ja salasana ovat edellys artikkelien luomiselle ja muokkaamiselle. Kukin blogin pitäjä määrittelee, millä perusteella ja kenelle myöntää oikeuksia. Yleensä oikeuksia annetaan tarkkaan harkitusti ja tunnetuille henkilöille, joiden kirjoitukset tuottavat lisäarvoa blogiin. Käyttöoikeustasoja - mitä saa tehdä ja mitä ei - voidaan määritellä varsin yksityiskohtaisestikin. Voidaan esimerkiksi määritellä, että käyttäjä A saa luoda ja julkaista itsenäisesti uusia artikkeleita kun taas käyttäjä B:llä on oikeus ainoastaan muokata omia artikkeleitaan, jotka ylläpito on julkaissut.

Kun käyttöoikeudet tunnuksineen on myönnetty ylläpidostamme, meidän sivuillamme sisäänkirjautumislomake on sijoitettu ns. hampurilaisvalikkoon (off canvas menu), jota varsinaisesti käytetään kun sivuja selataan matkapuhelimella. Tässä ohjeessa käyttäjämme käyttöoikeustaso on "Marketing Guru", joka voi luoda markkinointia käsitteleviä laadukkaista artikkeleita kategoriaan "Marketing Mill". Uutta artikkelia luotaessa edetään tällöin Marketing Mill-kategorian kautta (kuva 2.). Jos artikkeli olisi julkaistu jo aiemmin, sen muokkaukseen päästäsiin suoraan  artikkelin kohdalta klikkaamalla "muokkaa"-painiketta. 

Kun editori on avattu (kuva 3.), voidaan kirjoittaa artikkeli, lisätä kuvia tai mediaa, tallentaa ja julkaista se. Artikkeli voidaan myös merkitä "Nostetuksi" jolloin se nousee listauksessa ylös. Jos työ jää kesken, artikkeli voidaan jättää vielä julkaisematta, kirjoittaa se myöhemmin loppuun ja sitten julkaista. K2-laajennuskomponentissa on lisäksi lukuisa määrä ylläpidon puolelta valmiiksi määriteltäviä asetusvaihtoehtoja julkaisuun, mediaan ja hakukonelöydettävyyteen.  

Toivomme, että tämä artikkeli auttaa sinua hahmottamaan blogin käyttöä, jos blogin lisääminen sivuillesi kiinnostaa, mutta aihe ei vielä ole kovin tuttu.

Terveisin,

- MMM-tiimi

 Hampurilaisvalikko

 

 

 

Luettu 666 kertaa Viimeksi muutettu tiistai, 28 maaliskuu 2017 07:31

Jätä kommentti

Kirjoita kommenttisi ja täytä myös muut pakolliset tiedot (kentät merkitty tähdellä*). HTML-koodi ei ole sallittu.

Kategoriat

Tilaa tästä uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat uusimmat artikkelit ja muuta hyödyllistä tietoa suoraan sähköpostiisi. Uutiskirje julkaistaan noin kolme kertaa vuodessa. Voit halutessasi lopettaa tilauksen koska vain.
Hyväksyn Ehdot ja säännöt

# Top 10 luetuimmat

© 2016-2019 My Marketing Mill - All Rights Reserved
My Marketing Mill on Spin off Mill Ky:n aputoiminimi, y-tunnus 2757171-9. Alv rek.
Käytämme sivustollamme evästeitä tuottaaksemme sinulle paremman käyttökokemuksen sekä tilastointia, markkinoinnin kohdentamista ja palvelujemme kehittämistä varten. Jatkamalla sivujemme käyttöä hyväksyt evästeet ja sivujemme käyttöehdot, ks. lisätietoa.